Steigerhout

Steigerhouten meubels zijn tegenwoordig een must-have! De meubels die gemaakt zijn van steigerhout zijn te vinden in de tuin, maar tegenwoordig ook in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Hoe kan het dat steigerhout tegenwoordig helemaal in is? Hoe verzorg je houten producten het beste? Is het niet zonde van al die mooie bomen? Vragen die erg belangrijk zijn en waar mensen vaak mee rond lopen voordat ze een product dat gemaakt is van steigerhout aanschaffen. In onderstaande tekst vind je alle antwoorden op deze vragen. 

 

Samenwerking en het proces dat ons steigerhout doorloopt 

Maxsteigerhout.nl doet al sinds 2008 zaken met de meubelmakers van Estivo B.V. In deze samenwerking worden de meest kwalitatief hoogstaande meubelen, gemaakt van steigerhout, gemaakt en geleverd. 

 

Het steigerhout, dat wordt gebruikt voor de meubels, wordt rechtstreeks ingekocht bij zagerijen in het buitenland. Waarom doen wij dit? Op deze manier worden onnodige tussenschakels uitgesloten en kunnen wij de prijs laag houden. Ook van belang is dat op deze manier de fabrikant de volledige controle heeft over de kwaliteit. 

 

Het hout dat wordt gebruikt voor onze meubels wordt door middel van een strenge selectieprocedure alleen uit duurzaam bosbeheer verkregen. Dit duurzame hout wordt, nadat het gezaagd is, naar onze eigen Nederlandse houtbewerkingsfaciliteit gestuurd. In deze houtbewerkingsfaciliteit wordt het hout milieuvriendelijk bewerkt en behandeld. Het grote voordeel hiervan is dat zo bepaald kan worden welke kleuren en behandelingen toegepast worden op de planken. De planken worden gedroogd, tweelaags gekleurd en rondom geborsteld. Dit zorgt voor een rustieke uitstraling en mooie gladde planken. Het hout wordt alleen verwerkt indien het vocht- percentage onder de 18% is, hierdoor wordt de werking van het hout geminimaliseerd.

 

Alle meubels worden met de hand gemaakt en afgewerkt. Hierdoor ontstaan unieke producten! Iedere plank gaat dus door de handen van vakmensen, zij selecteren met zorg jouw hout.

 

Uitstraling

De keuze voor steigerhout is vanzelfsprekend: steigerhout is een een no-nonsense, zeer robuust en karaktervol materiaal, door de prachtige rustieke uitstraling van het hout laat het zich uitstekend combineren met zowel een klassiek als een modern interieur. Niet alleen kan steigerhout uitstekend worden gecombineerd met verschillende interieurstijlen, steigerhout kan ook heel erg goed worden gecombineerd met allerlei accessoires in allerlei kleuren. Steigerhout geeft daarnaast ook warmte aan je interieur. Alleen maar voordelen aan steigerhout! 

 

Steigerhout is uitgebreid in het nieuws en wordt omschreven als dé nieuwe trend voor de komende jaren en dat merken we ook in de verkoop!

 

Voor binnen en buiten

Een aantal jaren geleden werden steigerhouten meubels voornamelijk buiten gebruikt, maar doordat het soort hout geen splinters afgeeft en er erg mooi uitziet worden de steigerhouten meubels ook voor binnen gemaakt en dus ook binnen gebruikt! Op deze manier haalt uw een meubel met een warme uitstraling van buiten naar binnen. 

 

Onderhoud

Steigerhouten meubels vergen binnenshuis geen onderhoud en blijven ondanks mooi van kleur en goed qua kwaliteit. Daarnaast kunnen accessoires na enige tijd worden gewisseld, omdat steigerhout een neutrale kleur heeft en dus vrijwel iedere andere kleur past hierbij.

 

Worden de steigerhouten meubelen buiten geplaatst is het van belang om te voorkomen dat de steigerhouten meubels langdurig op de grond in het water staan. Een nat grasveld of een plaats waar het (regen)water niet goed weg kan lopen is niet een bevorderlijke plek om steigerhouten meubels neer te zetten. Soms ontstaat er houtrot en dat is zonde van het prachtige meubel. 

 

Verder is steigerhout perfect geschikt om onbehandeld buiten te blijven staan, dit hout kan namelijk goed tegen de verschillende weersomstandigheden die ons land kent. Voor de onstuimige dagen van de lente en de herfst is steigerhout een uitkomst, het hout droogt namelijk erg snel. Voor een nog langere levensduur van steigerhout is het aan te raden om de meubels, indien mogelijk, ’s winters afgedekt binnen te zetten. 

 

De kleur van het steigerhout kan op den duur licht grijzer worden door de zon. Om de originele kleur weer terug te krijgen hoeft u deze meubels alleen licht te schuren en soms helpt het al om het schoon te schrobben. Ook is er speciale beits voor steigerhout op de markt, deze beits zorgt namelijk voor een beschermlaag tegen de zon en eten en drinken. 

 

Daarnaast is het schoonmaken van een steigerhouten meubel een eitje, het enige wat je hoeft te doen is even een vochtig doekje eroverheen halen. Voor hardnekkige vlekken kun je het hout ook lichtjes even schuren. 

 

Kwaliteitskenmerken

U herkent een zorgvuldig vervaardigd kwaliteitsmeubel aan haar kwaliteit en zorgvuldige afwerking. Om aan het specifieke uiterlijk en uw eisen te kunnen voldoen worden al onze meubels standaard volgens een aantal kwaliteitskenmerken geproduceerd:

Volledig handwerk (door eigen medewerkers)

Bandgeschuurd (afwerking is handgeschuurd)

Meubelgeleiders (nylon)

Kwaliteitsinspectie  

 

Werking van steigerhout

Zoals uw weet is hout een natuurproducten, ondanks dat het hout al jaren in gebruik is, kan het toch zijn dat er enigzins wat werking optreed door temperatuur verschillen. Deze werking is nihil.

 

De producten van Maxshopping zijn dus milieuvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en kwalitatief goed en daarnaast hebben we een groot assortiment aan steigerhouten meubels. 

Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2019 - Maxsteigerhout.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0